Monday, December 26, 2011

الحمدلله ZA beralah

شكرا جزيلا يا بنتي
for helping ابي to sleep ريان.

Usually زارا الوينا tak nak share and everything. Tapi pagi-pagi subuh di saat-saat genting ini, dia bagi daddy tidokan ريان dulu. الحمدلله . Dia dah pandai beralah.

Monday, December 19, 2011

Tilawah 101

Rayyan starts with تَ

Zara Alweena already started with نَ

and Daddy just about to start with أَ

It's just not they grow into me, I'm growing into them as well. Let's grow Ya Aulad!!!


video

Sunday, October 30, 2011

I love you



She is 1 Year 8 month in this video. I love you too baby :)

Saturday, July 2, 2011

Daddy Day Care - Day 4

الحمدلله
everything is ok and I've reached my 4th day of being a "nanny" or is there such thing as Danddy??? Like the other days, I've recorded a lot of clips of my "work" but starting from now on I'm gonna keep most of them as my private collections. However I'll share some of it which could be a how-to to other parents who like the Marjan way of parenting...


توحيد
To me, the most important lesson of them all is Tauhid . This is one of my method to instill this knowledge to my kids; The Shahadah as the primary lullaby
video


Other supplement lullabies use by me are:-
ABC
أ ب ت
I love you, You love me, we are happy family...
Red River Valley

Friday, July 1, 2011

Daddy Day Care - Day 3



I'm enjoying taking care of my kids even though it get tough sometimes :) . I just hope that I'm a good father that can lead and guide them to the righteous path.

ان ساء الله

Wednesday, June 29, 2011

Daddy Day Care - Day 2


On day 2 ZA and Rayyan gang-up to poop on me. This is nothing compared to yesterday's tantrum!!!

Since yesterday ZA refuses to eat rice for lunch. So mommy came to the rescue at noon to assist me on this but still ZA made a scene. This worry us the most because ZA prefer "Heinz in the bottle" compared to home cooked food for lunch. We want to instill some kampungness in her bcos nanti jadi macam bapaknya...asyik2 hotdog, burger, fish finger and tak nak nasik!!! According to our maid; when she was around, ZA likes rice very much. Evertime we ask she said that ZA eat up all rice and the soup by mommy.....

Tuesday, June 28, 2011

Daddy Day Care - Day 1

video

Our domestic helper is having a break so Daddy and Mommy will take turn to take care of ZA and Rayyan. For the first week daddy will work from home and be the "Daddy Day Care" ( Special thanks to my bosses for this!)

I have no problem of taking care of ZA and Rayyan, so I thought. They are sweet little pumpkins and I'm the so called strong daddy. Oh dear I was wrong on this, I just found out that my strength can match ZA and Rayyan when they gang-up throwing tantrums on me!!!

Wednesday, June 22, 2011

Daddy's Shoes

video

Zara Alweena is a good daughter and will always be,

ان ساءالله


I never teach her on how to wear shoe or help me to wear shoe. This is a classic example of learning by observing by ZA :) . She just rocks at it!!!

Wednesday, June 8, 2011

الزجاجات والحليب والطفل



ZA progress is good, الحمدلله
...except for holding the bottle....
I bet she knows on how to do it
All I need now is to encourage her, ان شاء الله

Tuesday, May 31, 2011

Rayyan loves Daddy high pitch voice




Study shows that baby prefer high pitch voice. This is known as Speaking Parentese and I love doing it. Every time I do this, Rayyan will throw back a big big smile :)

Sunday, May 29, 2011

Hindi & Urdu lesson from Mommy



Daddy is teaching ZA EN-US, AR-SA and MS-MY. And now mommy is pushing another language??? Hindi? LOL

Tuesday, May 24, 2011

Berkaki ayam

بسم الله الرحمن الرحيم

Acap kali saya ketemu mat salleh membiarkan anak-anak mereka bermain sambil berkaki ayam. Bila sampai bab begini kita selalu melabelkan... "eee...omputeh nie pengotor lah" . Itu standartlah bagi org kita kerana kita telah didik bahawa "kalau tak pakai selipar nanti cacing masuk kaki, boleh sakit, boleh mati dan sebagainya".

Saya ada terbaca bahawa membiarkan anak2 kecil bermain berkaki ayam dapat membantu perkembangan minda. Ini kerana ransangan2 di tapak kaki mengajar mereka mengenai bentuk permukaan bumi yang bermacam-macam. Memang betul bermain berkaki ayam diluar itu kotor tapi kotor boleh basuh. Perkembangan minda tak dapat dibeli atau ditop up bila dia org dah besar. Lagi satu, bila berkaki ayam tu agak-agak lah. Ibu bapa perlu peka, jika ada benda bahaya seperti kaca dan sebagainya sila alihkan atau beralih bermain di tempat lain...


Saya bercadang untuk berpesta kaki ayam bersama keluarga di:-
1. Pantai
2. Padang yang rumputnya cantik
3. Sungai
4. Paya,Sawah Padi atau kawasan berselut ( Mana nak carik kawasan macam nie kat KL? Sapa ada access boleh bagi tau tak? Kami mauuuuuuuuuuu )

Monday, May 23, 2011

Adik-beradik


I love you guys forever. (Photos taken on Rayyan's Akikah)

Regards,
Daddy

Friday, May 6, 2011

Slide to Unlock



Maybe someday this "Slide to Unlock" technology will look silly but on this day Daddy is proud of you when you can unlock Daddy's phone

Thursday, April 28, 2011

The Shaved and The Beautiful





Please pardon Daddy's arabic writing skillz...

Monday, April 25, 2011

Before there was the Six Flags Magic Mountain...

video

Daddy is preparing ZA for the Colossus Roller Coster at Six Flags Magic Mountain....

Monday, March 28, 2011

MyUbuntu Linux 2011 icon


We don't know how hold hands yet. It's ok, Daddy will guide you all; to the righteous path....
إنساء الله

Tuesday, March 22, 2011

Tunggu! Jangan tuam itu telor dulu...

السلام عليكم

Berikut adalah pendapat saya dari hasil kajian yang telah saya lakukan. Saya bukanya pakar kanak-kanak atau pun seorang Doktor. Saya hanyalah seoarang bapa yang berhati-hati terhadap apa yang ingin dilakukan terhapat anak-anak saya.


Kita sebagai orang Melayu akan memperolehi petua-petua orang-orang dulu dari sanak-saudara dan sahabat-handai. Dari permerhatian saya, sesetengah petua-petua ini tidak mendatangkan apa-apa kebaikan malah ada yang mengundang bahaya. Oleh itu saya sarankan supaya kita berhati-hati dengan nasihat orang-orang tua nie. Tidak semestinya jika orang-orang dahulu buat ianya betul!

Salah satu contoh mengarut yang saya jumpa ialah meletakan secebis kertas ke atas dahi bayi yang sedang sesedu. Ini mungkin tidak mendatangkan apa-apa mudarat pada bayi akan tetapi boleh ke kita percaya kertas itu dapat membantu? Perlu ker kita tidak pandaikan diri kita sedemikian rupa?

Contoh yang baru saya terima ialah untuk memanaskan kerandut bayi lekaki dengan menuam dengan jintan hitam untuk mengelakan angin pasang. Ini bukan sahaja sia-sia malah membahayakan bayi. Tuhan telah menjadikan kita sempurna. Kerandut lelaki dijadikan tergantung diluar adalah untuk mendapat suhu yang sejuk. Semestinya ada banyak sebab ianya dijadikan begitu dan salah satunya ialah untuk menjaga kesuburan lelaki tersebut. Oleh itu process yang melawan fitrah kejadian telur diluar itu sebenarnya bahaya. Tahukah anda bahawa salah satu cara untuk memandulkan lelaki ialah dengan memanaskan kerandutnya? Tahukan anda kenapa laptop bahaya diriba oleh lelaki? Sila layari link berikut
Male Contraception Using Testicular Heating Katakan tidak kepada telor panas!

Tolong betulkan saya jika saya salah.
والله علم



Saturday, March 19, 2011

Car Seat 101



Note: Rayyan was called "Champion" in the baby ward due to his "amplitude". This is a typical call for his milk. Do you guys notice that he pause a beat when he heard his Daddy? He's a Daddy's boy ain't he? :p

Friday, March 18, 2011

يوم الخميس

مشاء الله ... I just knew that we are the people of Al-Khamis :p

DADDY: الخميس 8 من أبريا ١٩٧٦

ZA: 7th Januari 2010

RAYYAN: 3rd March 2011

Daddy want to share some الحديث regarding B'day, Thursday and Fasting:-
The Prophet (PBUH) used to fast on Mondays and Thursdays, and when he was asked why that is, he replied; "The deeds of the one are lifted to Allah in these days, and I like mine to be lifted while I am fasting."

He (PBUH) also said about fasting Mondays; "This is a day I was born in."

Wednesday, March 16, 2011

ريان البدر

A.K.A Badrul? :p



ارسل من ايفون

Tuesday, March 15, 2011

Changing diaper doesn't agree with gender equality



By now Daddy already expert with changing diaper, at least that is what Daddy think of himself. How wrong Daddy was when Daddy took his own sweet time to change Rayyan diaper just like he did for ZA. It's obvious that Daddy didn't do his homework and a green horn in this business. Daddy underestimated the power of the water cannon. To Daddy how something so small, fragile and cute can be a disaster. Daddy is totally wrong and Daddy has to pay the price!!!

Monday, March 14, 2011

Wednesday, March 9, 2011

ريان بن محمد جفري

الحمدلله



Sahl ibn Sa'd reported that the Prophet salla Allahu alaihi wa sallam said: "There is a gate to Paradise that is called ar-Rayyan. On the Day of Resurrection it will say: 'Where are those who fasted?' When the last [one] has passed through the gate, it will be locked." [al-Bukhari and Muslim].


DOB:-
3 March 2011
الخميس 28 من ربيع الأوّل 1432

Wednesday, March 2, 2011

2 baby cots and a bed


I hope my plan to co-sleep with all my kids works. Our home seems to be getting smaller :)

Monday, February 21, 2011

2nd Cousin of ZA




Her face reminds me of ZA day one below:-



ارسل من ايفون

ZA's speech recognition


By now ZA could utter few sounds. Some of them:-

Both ball and balloon are "Bo"
Daddy is "Baba"
"Let's go" is "Che ooohhh"
Hello = "Ooo"

Wednesday, January 12, 2011

ZA at a cousin's house

By now she already has a mind of her own. She knows what she likes and what she dislikes. eg: She will squat if I try to pick her up whenever she is doing something interesting :)

Monday, January 3, 2011

Cooking with Aliff

ZA playing cooking with her cousin, Aliff . ZA approaching 1 year soon ( Yeahhhhh!!!) and Aliff 2 years old this year.